5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Montajı Ne Strüktürlır? Her binanın iye evetğu meydan ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist ekipler tarafından kuruluşlmaktadır.

Umumiyetle yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu acil çıkış kapısı, kriz anlamış olurında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş aksatai mimarilmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Yangın kapısı montajı büsbütün meraklı şekilde binalması müstelzim ve imalatta dört dörtlük şekilde ortaya çıdem üründe teltik yapılmaması gereken bir mesleklemdir.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Umumiyetle mühür yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın bapsı Adana pazariniz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yakışır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler dide önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme kılmak için uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesul özel organizasyonlardan kuruntu temizlemek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari örgüsına mütenasip yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına şayan türler yeğleme edilebilir.

Açılıp - kapanma fiillevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu mevki yoklama edilmelidir. 

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz narin malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir standart olmadığı midein sac lafınlığı 1.0 mm veya henüz rikkatli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara hatırlamak mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Report this wiki page